arrow-left Vissza

Művelődési Ház hírei

Művelődési Ház hírei

A Művelődési Ház felújításáról:

muvhaz01 2013. március 21-én vehették birtokba a környeiek a megújult Művelődési Házat. A 45 esztendős épület rekonstrukciója a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg, összértéke 128 millió forint, az elnyert támogatás összege 52.597.414 Ft.

A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárás során a tatabányai székhelyű T-Mátrix Kft. nyerte el, a beruházás 2012 júniusában kezdődött el, a műszaki átadásra október 2-án került sor, majd az építészeti fejlesztést követte a belső csinosítás, berendezés. Az épület kívül-belül mmuvhaz03egújult. A fejlesztés tartalmazta légtechnikai berendezés telepítését, külső szigetelést, magas tető építését, valamennyi nyílászáró cseréjét, festést, mázolást, akadálymentesítést, mely a kerekesszékkel közlekedők számára a bejáratnál egy emelőrendszert is biztosít, épületgépészeti rekonstrukciót, s a színpad mögötti épületrész eredeti funkciójának visszaállítását. A helyi televízió stúdióját a régi mozigépész teremben alakították ki, így a színpad mögött ismét öltözők találhatók.

A színházterembe új hang- és fénytechnika került, a színpadi függönyöket és a székeket is lecserélték, illetve az aljzatot padlószőnyegezték. A színházi fix székek száma a korábbi 300-ról 273-ra csökkent, így a mozgáskorlátozottak kerekesszékkel is látogathatják a különböző előadásokat, programokat a színházteremben is.

A külső megújuláshoz természetesen új tartalom is párosul, „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér” várja a fiatalokat és időseket egyaránt Környén.

Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó