arrow-left Vissza

Csoportok, szervezetek ismertetése

Csoportok, szervezetek ismertetése

Községi Könyvtár

Hajmáné Kalocsai Éva könyvtáros

Telefon: 06 20 4435-723  konyvtar.kornye@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő               16-18-ig
Szerda             16-18-ig
Csütörtök         16-18-ig

Szolgáltatások:

  • Internet hozzáférés

  • Fénymásolás

  • DVD és CD kölcsönzés

 “Kedves Látogató!

A 39/2013. (V. 31.) a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) működéséről szóló EMMI rendelet értelmében a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, valamint a település önkormányzata között létrejött megállapodás alapján, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár gondoskodik a település lakosságának könyvtári szolgáltatásokkal történő ellátásáról a KSZR keretein belül. Ennek megvalósítására településenkénti lakosságarányú állami kiegészítő támogatás áll a Megyei Könyvtár rendelkezésére, melyből a települési könyvtár igényei szerint dokumentumokat, tárgyi –és dolgi eszközöket, valamint minimum évi négy, a könyvtárat és az olvasást népszerűsítő rendezvényt finanszíroz.
A József Attila Megyei és Városi Könyvtár Megyei Ellátási és Módszertani Osztály feladata a fenti és egyéb járulékos, illetve kiegészítő szolgáltatások koordinációja. További információ a rendszer működéséről a megyei KSZR honlapon.”

  

CUKORBETEGEK KLUBJA – minden hó második szerdáján 16 órától

A környei Cukorbetegek Klubja 1996-óta havonta egyszer tartja összejöveteleit. Az összejövetelek célja a betegséggel kapcsolatos lehető legtöbb ismeret megszerzése, a cukorbetegek öngondozásra tanítása meghívott előadók által. A találkozókon a cukorbetegeken kívül szívesen látják a hozzátartozókat is, hiszen betegségük az egész családot érinti. A klub tagjai szeretnék, ha minél többen látogatnák az összejöveteleket, hiszen ezzel saját egészségük megőrzését szolgálják. Érdeklődni, jelentkezni személyesen a klubfoglalkozások alkalmával, vagy a hneteri@freemail.hu e-mail címen lehet.

Klubvezető: Handlné Wiszt Terézia

 

FALUGAZDÁSZ – páratlan hetente keddenként

Mihalovits Ferenc falugazdász minden páratlan hét keddjén 13 és 15 óra között tart ügyfélfogadást az olvasóteremben.

 

NŐ KLUB – csütörtökönként 16 órától

A környei Nő Klub 2011-ben alakult. Olyan hölgyeket várt, akik egyedül maradtak, nyugdíjba mentek és tartozni szerettek volna egy közösséghez. Terveik között szerepelt a szerényebb körülmények között élő nyugdíjasok, gyermekek, családok segítése. Ügyes kezük alól szép és ötletes munkák kerültek ki, aminek eladásából meg tudták, meg tudják terveiket valósítani. Kreatív kézműveskedésük és a jótékonysági vállalásaik mellett jut idő az ünneplésre, színházlátogatásra is. Csütörtökönként 16 és 18 óra között az olvasóteremben várják az érdeklődőket, azokat, akik szeretnének közösségben tevékenykedni, s kézimunkatudásukat másoknak is megmutatnák. Azokat a fiatalokat is szeretettel várják, akik szeretnének megtanulni kézimunkázni, s fantáziadús, ötletes dolgokat készíteni.

A klub vezetője Németh Lajosné, cím: Bajcsy-Zs. u. 12., telefon: 473-565

 

PILATES – kedden és csütörtökön 18 órától

A pilates gyógy és alakformáló torna egyben. Lassú, kontrollált mozgás, nyújtásokkal, amely légzéstechnikával van összekötve. Intenzíven formálja a testet, különösen a has és farizmokat. Külön gerincgyakorlatokkal is találkozunk, mely az egész hátat, derekat erősíti, ezzel a karbantartással megszűntethetjük fájdalmainkat. Minden korosztálynak javasolt. Például gyermekeknek gerincferdülés esetén, idősebbeknek pedig, hogy a testüket fiatalossá, ruganyossá tegyék.

Vezető: Kovács Eszter, telefon: 06 20 432 2499


KÖRNYEI MAGYAR DALKÖR - péntekenként 16 órától

Vezető: Bozó Kucskár Anikó 06 20 345 1959

  

TURUL MÉHÉSZ EGYESÜLET – minden hónap második péntekén 18 órától

Az egyesület megalakulása a 1970 évekre nyúlik vissza. Már akkor is a szakma szeretete és annak tovább adása volt a fő céljuk, a méhészek tudásának fejlesztése és az összetartozás erősítése. Később a tatabányai méhészklubhoz csatlakozott a kis csapat, s 2001-ben ismét az önállósodást választotta és Somhegyi János vezetésével megalakult a Környe és vidéke méhész klub. Somhegyi Jánosnak köszönhetően a klubélet egyre jobban felerősödött, egyre több taggal bővült a csapat, és az ősök eszméjéhez hűen a szakma szeretetét, az összetartozást erősítette. 2009-ben megyei szintre fejlődtek és megalapították a Turul Méhész Egyesületet, tagjainak száma 212 fő.

Az egyesületen belül klubok működnek Komárom, Tatabánya-Környe, Esztergom településeken, a helyi klubvezetők irányításával az év 10 hónapjában havi rendszerességgel klubgyűlések, klubfoglalkozások vannak, melyeken az aktuális események, majd a szakmai kérdések megbeszélése a legfontosabb. A klub további célja a kezdő méhészek felkarolása, a tagok szaktudásának folyamatos fejlesztése, az Európai Uniós céltámogatások szakszerű felhasználása, a méz és a méhek által megtermelt egészséges élelmiszerek az emberre gyakorolt hatásainak ismeretének fejlesztése, terjesztése, ezért szakmai előadásokat, bemutató méhészetek látogatását is szerveznek. Az egyesület szeretettel vár minden új méhészt!

Kapcsolat: Simonné Venter Éva, telefon: 06 20 4129192, e-mail: simonmeheszetkornye@gmail.com

 

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó