arrow-left Vissza

Fergeteges Vackor Gála: hagyományosan két felvonásban

Fergeteges Vackor Gála: hagyományosan két felvonásban
Vackor Óvoda és Bölcsőde
2024. június 02.
Mindig is hatalmas érdeklődés kísérte a Vackor Óvoda és Bölcsőde gálaműsorát, az apróságok létszáma is egyre gyarapodott, ezért a kollektíva hat éve úgy döntött, hogy két részre bontják a programot: szünettel szakítják meg, hogy a szülők, nagyszülők, rokonok kényelmesen elférjenek a Művelődési Ház színháztermében.

Így történt ez idén is, május 31-én Pekár Zita főigazgató kétszer is köszöntötte a vendégeket, s köszönte meg valamennyi támogató számára a 172 óvodás és 36 bölcsődés korú kisgyermekről gondoskodó intézmény működéséhez nyújtott segítséget.  

Évről évre növekszik gyermeklétszámunk, ami öröm. 2023 szeptemberétől minden kisgyerek ellátását vállaltuk, és vártuk a csodát. A csoda a Vackor Óvoda és Bölcsőde bővítéséről szólt. Végül a fenntartónk, a környei önkormányzat fáradságos munkája nyomán a kis szemcséből egy óriás üveggolyót alkotott, s 2024. április 2-tól megnyílt a csodálatos bölcsődei szárny, mely két csoportszobával, nagyon sok új kis gyerekkel és felnőttel bővült. A beruházás során az intézmény nagyon sok fejlesztő játékkal, mozgást biztosító modern eszközökkel gazdagodott – fogalmazott, a fenntartó mellett a bölcsőde belső tereinek felszereléséhez nyújtott környei vállalkozók számára is köszönetet mondva, a jótékonysági bálok szervezéséért pedig Török Mihály képviselőnek és Eck Csabának, valamint lányának, Eőriné Eck Alexandrának.

Ez egy csodálatos nap! – a kis bölcsisek, a Maci és Méhecske csoport az első pillanattól vastapsra sarkallták a közönséget, amely mindkét felvonásban minden produkciót ugyanolyan – jól megérdemelt – hatalmas tapssal hálált meg.

A Pillangó és Labda csoportos gyerekek fényben tündöklő 7 pettyes katicákká változtak, a sünikék kedves kis majmocskákká, a Csiga csoport papírsárkányt eregetni hívta a vendégeket, a vegyes nyuszikák pedig abból adtak ízelítőt, hogy bár nyulak, nem csak ülnek, mint az urak, hanem szívvel-lélekkel ropják a táncos lábú kis csodák.

A vegyes Napocska csoport stílszerűen szivárványt varázsolt a falak közé, a Gombák matróznak szegődtek egy csodás hajóra, a Ficánkák vidám játékfűzéssel és tánccsokorral ajándékozták meg a vendégeket, s végül a nagycsoportos Katicák szinte kirúgták a ház oldalát: a 70’- 80’-as évek vagány jampi fiúi és csini lányai hatalmas bulit kerekítettek, amihez szó szerint felcsavarták a szőnyeget.

Az intézmény meglepetés produkciója sem maradhatott el, a táncos lábú dolgozók a NOX vérpezsdítő muzsikájára forgatták meg a világot a világot jelentő deszkákon, s ahogy már lenni szokott, a kicsik a közös indulóval adták ország, világ tudtára, hogy: Vackor ovisok vagyunk, Környe a mi kis falunk. Büszkék vagyunk magunkra, meseszép kis ovinkra… vackorosnak lenni jó!

Pekár Zita a gyerekek neveléséhez, a gálához biztosított háttérmunkákhoz nyújtott segítségért Berta Józsefné fejlesztőpedagógus, Kercsmár Éva gyógypedagógus-logopédus, Varga Diána óvodatitkár, Berendi Angéla, Barsi-Nedermann Henrietta, Nagy Ibolya konyhás nénik számára, a rendezvény megvalósításához biztosított feltételekért, munkáért a Művelődési Ház munkatársai részére mondott köszönetet, majd színpadra hívott egy Pipit, egy koreográfust, egy karnagyot, egy főigazgató-helyettest. A hívásra természetesen egyetlen személy, Troll Krisztina érkezett, ő is a köszönet és hála virágait vehette át, de – mint mondta – a sikeres fellépések, rendezvények nem valósulhatnának meg a csodálatos csapat nélkül.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó