arrow-left Vissza

Guten Tag! – maskarában

Guten Tag! – maskarában
Helyi hírek
2024. február 04.
Guten Tag, guten Tag, sagen alle Kinder. Große Kinder, kleine Kinder, dicke Kinder, dünne Kinder. Guten Tag, guten Tag, sagen alle Kinder. – szólt a köszöntés a Környei Hagyományőrző Német Nemzetiség Gyermekcsoport betegségektől kissé megfogyatkozott tagjaitól, s ezúttal nem viseletben.

Az apróságok február 2-án tartották farsangi mulatságukat a Vackor Óvoda és Bölcsődében, ahol a szülőknek köszönhetően rengeteg finomság várta őket, Kluber Petra és Wéberné Kürti Anna pedig mindenféle mókás játékkal készült, no meg közös tánccal.

Előtte azonban nem maradhatott el a felvonulás, a gyerekek sorra léptek a „színpadra”, s mutatták be jelmezeiket. A polip azt is elmesélte, hogy a tintahalúakhoz tartozik, és ha el akar bújni, akkor tintát ereszt a vízbe. A csodaszép páva még „rikácsolt” is, s maga sem tagadta, hogy a páváknak meglehetősen kellemetlen, csúnya a hangjuk. Az indiánlány igyekezett megszólaltatni a pánsípját, melyet az édesapja készített, Rudi, a rénszarvas pedig azért jött egyedül, mert a Télapó épp a szabadságát töltötte. Tigris, Aranyhaj, Miki egér, Sonic, a hihetetlen gyors sündisznó, Thor, sorra érkeztek a maskarások, egy apróság viszont a világot jelentő deszkákon elbizonytalanodott: de én elfelejtettem, mi vagyok.  

Szép vagy! Varázsolni is tudsz? – csilingelt kedvesen egy kislány, mire az egyik fiú azonnal rávágta: varázsold békává az óvónénit! A „csiribú-csiribá” mágikus varázsszavak elhangzása után szerencsére elmaradt a rút varanggyá alakulás, így kora estéig folytatódhatott a farsangi mulatság.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó