arrow-left Vissza

Advent-elő hetedszer

Advent-elő hetedszer
Helyi hírek
2022. november 21.
Huszonhat környei és környékbeli kézműves, őstermelő kínálta a portékáját, termékét november 20-án a környei Művelődési Ház 7. Advent-elő programján. Az intézmény első alkalommal 2015-ben csalogatta a családokat, gyerekeket, felnőtteket az Adventet idéző hangulatú rendezvénnyel, s azóta egyaránt igyekszik színesíteni a kézműves és kulturális palettát is.

A Művelődési Ház idén is csatlakozott az Országos Rajzfilm Ünnep programsorozathoz, így a színházteremben az egykori, eredeti mozivásznon a gyerkőcök és szüleik örömére szinte folyamatosan peregtek a mesekockák – a többi között – Mazsola és Tádé, Frakk, a macskák réme, Vízipók-csodapók, A telhetetlen méhecske, valamint Bogyó és Babóca főszereplésével.

A rajzfilmek között a kicsiket, nagyokat hagyományosan díjtalan kézműves sarok is várta az olvasóteremben, ahol a Nő Klub tagjainak segítségével vágtak, ragasztottak, festettek, csillámoztak, készítették a karácsonyi díszeket, apró ajándékokat, s lesték el a fortélyokat.

A kézművesek, őstermelők gazdag kínálatának köszönhetően a látogatók, az egyedi, kreatív kezek alkotta szépségeket keresők nemcsak, hogy megkezdhették a karácsonyi bevásárlást, de egyetlen helyszínen, egyetlen nap alatt akár be is fejezhették.

Ásványból, gyöngyből készült ékszerek, textilből játékok, párnák, táskák, díszek, angyalkák csuhéból, horgolva, csipkéből, fából, gipszből, méz-, lekvár-, chili különlegességek, szörpök, méhviasz gyertyák, adventi koszorúk, álomfogók, ajtókopogtatók, betondekorációk, horgolt és kötött díszek, ruhaneműk, gyógyító ásványok, kerámia manóvárak, manófalvak, no meg természetesen bájos manók – felsorolni sem lehet, hányféle technikát vonultattak fel a kézművesek, s természetesen az is megtalálta a kedvére, pontosabban fogára valót, aki éppen füstölt sonkára, kolbászra, vagy lilahagymás, köményes tehénsajtra, esetleg parenyicára vágyott.

A Vöröskereszt környei szervezetének süteményes asztalainál is folyamatosan sürögtek-forogtak, s „zárórára” már szinte csak mutatóban maradt egy-két finom falat, pedig az aktivisták évről-évre jóval több és többféle desszerttel készülnek, ezúttal 60 adag somlói galuska és több mint 1 100 szelet sütemény kelt el. A Vöröskereszt környei szervezete ezúton köszöni az aktivistáknak, segítőknek a sütemények elkészítését, és a finomságok elfogyasztóinak az adományforintokat!

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó