arrow-left Vissza

Nem emeltek tagdíjat a horgászok

Nem emeltek tagdíjat a horgászok
Helyi hírek
2023. november 05.
Határozatképtelenség miatt a meghirdetett időpontnál – a már megszokottnak nevezhető – 15 perccel később kezdődött el a Környei Horgász Egyesület közgyűlése november 4-én a Művelődési Házban. A jelenlévők számára – talán – az egyik legfontosabb pont volt a jövő évi tagsági díjak megállapítása, amely ezúttal változatlan maradt.

Török Mihály elnök azzal indokolta, hogy az elmúlt évben jelentős emelés történt, és idén szerencsére stabilnak bizonyult a hal ára, így semmi nem indokolja a drágítást. Az elnök a haltelepítés kapcsán az önkormányzat számára fejezte ki köszönetét, hiszen – mint mondta – a támogatása nélkül lényegesen kevesebbet fordíthatnának erre a célra. Az is elhangzott, hogy az egyesület gazdálkodása stabil, továbbra is rendelkeznek tartalékkal, miközben idén például majdnem 19 millió forint értékben terveznek halat vásárolni: 8 000 kiló pontyot, 800 kg süllőt és 400 kg csukát.

Az elnöki beszámolóból az is kiderült, hogy változatlanul kiemelkedő az éves átlagfogás, egy főre 38 kiló jut. Pontyból több mint hatezer, amurból majdnem ezer, harcsából 483, csukából 136, süllőből 383, egyéb halból 1 481 kilót fogtak ki az elmúlt évben a horgászok. A legnagyobb halat, egy 80 kilós harcsát Kongyik István fogta ki, Sárközi Tamásnak egy 40, Szommer Ferencnek egy 21 kilós akadt a horgára. Amurból Hartman Ákos egy 14, csukából Kiss Mihály egy 10, süllőből Keszler István egy 8 kilósat fogott ki.

Az egyesület jelenlévő tagjai valamennyi előterjesztést egybehangzóan elfogadták, az egyebekben az etetőhajó használatára vonatkozó egyeztetést záró javaslatnál már akadt tartózkodó és nemmel voksoló, de a többség megszavazta a következőt: minden horgász, aki használ etetőhajót, akár igénybe veszi szerelék behúzására, akár nem, magasabb tagdíjat fizessen, egyben csak békés hal etetésére használhatja, illetve a megengedett mennyiségben haza is viheti a kifogott halat. Az új szabályozás jövőre lép életbe.

A tóparton egyre nagyobb számban „piknikezők” kapcsán új hulladéktárolók kihelyezésére érkezett igény, miután a tapasztalatok szerint éjjelente a rókák, macskák szétszedik az otthagyott zsákokat, a szemetet többségében a horgászok takarítják el. Az elnök arra tett ígéretet, hogy valamilyen formában megoldják az új zárt, fakeretes, nagyobb kapacitású hulladéktárolók beszerzését.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó