arrow-left Vissza

Az utolsó pillanatban érkezett az amur

Az utolsó pillanatban érkezett az amur
Sport
2023. május 28.
A Magyar Országos Horgász Szövetség fő támogatásának köszönhetően ismét két korosztályban hirdetett gyermek tagjai részére versenyt május 27-ére a Környei Horgász Egyesület, az apróságok már a reggeli gyülekezésnél rácsodálkoztak az ajándékokra, s titkon mindannyian abban reménykedtek, hogy valamelyiket megnyerik.

Ez sajnos természetesen nem mindenkinek sikerült, a 15 gyerkőcből hatnak semmi sem akadt a horgára, az egyik alsós kisfiú viszont nem mindennapi horgászszerencsével dicsekedhet.

Történt ugyanis, hogy pontban délben, a verseny lefújásakor az addig sikertelenül horgászó Mák Zsombor már küzdött egy termetesnek ígérkező hallal, így a szabály értelmében még kifoghatta. Eltartott jó pár percig és a szülői instrukciók, buzdítás is elkélt, mígnem szákba került a 3 kilós 31 dekás amur, ami egyenesen a második helyre repítette Zsombort az alsósok között. Lázas drukk közepette várta az eredményhirdetést Hódos Edina, a tavalyi győztes, s végül kiderült, hogy megőrizte elsőségét, hiszen az ő hala 16 dekával többet nyomott Zsomborénál. A harmadik helyhez Jordán Dávidnak elegendő volt egy 0,4 kilós halat kifognia, tőle három dekával maradt le Paluska Zétény, az ötödik helyen Juhász Gergely végzett 27 dekás halával.

A felsősök már jobban megdolgoztatták a mérleget, Hartman Ákos összesen 8 kiló 18 dekányi halat fogott ki, ezzel meg is nyerte a versenyt. A második helyezettnek járó ajándékokat Fehér Kevin vehette át 6 kiló 95 dekás eredményével, míg a harmadik helyen Süli Péter végzett 1 kiló 27 dekával.   

Török Mihály elnök az eredményhirdetéskor elmondta, hogy a programot hagyományosan a tatabányai Fisch Kft. és Környe Község Önkormányzata is támogatta, így a díjak mellett valamennyi nevezőnek jutott etetőanyag is.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó