arrow-left Vissza

Javaslat tehető a díszpolgári címre!

Javaslat tehető a díszpolgári címre!
Felhívás
2023. január 27.

Február 9-éig tehető javaslat a Környe Község Díszpolgári címre. A falu képviselő-testületének rendelete szerint a díszpolgári cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a település, mind pedig országos, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul Környe jó hírnevének öregbítéséhez.

Környe fejlesztéséért kiemelkedően dolgozott, gazdasági, kulturális és tudományos téren maradandó alkotásaival emelte vagy elősegítette a település fejlődését, lakosságának kulturális és gazdasági előrehaladását, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

A cím adományozását kezdeményezheti a polgármester, alpolgármester, települési önkormányzati képviselő, a képviselő-testület bizottsága, valamint a település választópolgárainak 5%-a (192 fő). Az elismerés odaítéléséről a képviselő-testület dönt, a díszpolgári cím a március 15-i, nemzeti ünnepen kerül átadásra.

A javaslatokat február 9-én 12 óráig a község polgármesteréhez kell eljuttatni, vagy a Polgármesteri Hivatalba.

Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó